Menu

PÁLYÁZATAINK

Hr

LEGÚJABB TERMÉKEINK

Tekintse meg a legújabb termékeink fotóit!

New

Hr

ÁRAJÁNLAT

Amennyiben árajánlatot szeretne kérni, akkor kattintson az "Árajánlat kérése" gombra, adja meg a szükséges adatokat és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Onoff Útmutató az árajánlatkérés elkészítéséhezHr

TELEPHELYÜNK

Hr

REFERENCIÁK

Hr

AJÁNLD A WEBOLDALT


Ajanlas

Hr


AZ OLDAL FORDÍTÁSATERMÉKISMERTETŐ


NG 68 Eco

FA ALAPANYAGAI

A nyílászárók anyaga minden esetben rétegekből ragasztott, szín oldalán álló évgyűrűs, hibakiejtett fa, ami készülhet hossztoldott, vagy toldásmentes fedő réteggel, Rosenhemi minősítéssel.

Hossztoldott anyagok

Hossztoldott

A rétegek ragasztása minimum D4-es vízállósági fokozatú. A hossztoldott anyagok rövidebb darabokból készülnek, szín oldalán ékcsapos fogazással. Az egyes rétegek közt a hossztoldás eltoltan kerül tömbösítésre, ezáltal kellően stabil és feszültségmentes lesz az alapanyag. A hossztoldott anyagok kedvezőbb áruk miatt nagyon elterjedtek.
Alkalmasak lazúr és fedő felületkezelések alá.

Toldásmentes anyagok

Toldásmentes

A rétegek ragasztása minimum D4-es vízállósági fokozatú. A középső rétegekben megengedett ugyan a hossztoldás (ezek a részek nem láthatóak), ám a fedő lamellák hiba-, és toldásmentesek, ezáltal egyöntetűbb, homogénebb felületet kapunk.
Elsősorban lazúr, vagy antikolt felületek alá ajánljuk.

Fafajták és jellemzői

Lucfenyő

Luc       Luc natúr       Luc festett

Hossztoldott és toldásmentes kivitelben rendelhető.
Előfordulási helye Észak-, és Közép-Európa. Hőtechnikai szempontból a legjobb. Megmunkálása rendkívül éles szerszámot igényel. Színe világos, a gyanta foltokban (táskákban) van jelen az anyagban. Ezek javítás után semmi problémát nem okoznak. Puha szerkezete ellenére tartós, mindenféle színű felületet lehet képezni rá. Elérhető Airotherm rendszerben is.
Nyílászárók gyártására kiválóan alkalmas.

Vörösfenyő

Vörösfenyő       Vörösfenyő natúr       Vörösfenyő festve

Hossztoldott és toldásmentes kivitelben rendelhető.
Előfordulási helye Eurázsia, Szibéria és Észak-Amerika. A legtartósabb fenyő anyag. Színe sötétvöröses barna árnyalatú, közepes keménységű, könnyen megmunkálható alapanyag. Magas gyantatartalma miatt rendkívül nehezen, csakis erre a célra kifejlesztet speciális felületkezelő anyagokkal kezelhető. Nehezen beszerezhető és rendkívül költséges a megfelelő minőségű anyag.
Nyílászárók gyártására alkalmas.

Tölgy

Tölgy       Tölgy natúr       Tölgy festve

Toldásmentes kivitelben rendelhető.
Elterjedése Európa, Ázsia, Amerika. Magas sűrűségű, lassan növekvő, világosbarna árnyalatú anyag. Súlya jelentően befolyásolja a kész nyílászáró össztömegét. Felülete rendkívül tartós, kemény. Megmunkálása a szakértelem mellett erős gépeket és szerszámokat igényel. Csersavtartalma miatt a felületkezelő anyagok „átsárgulhatnak”. Ez elsősorban világos fedőfestékeknél fordulhat elő. A megfelelő minőségű alapanyag rendkívül drága és korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre.
Nyílászárók gyártására alkalmas.

Meranti

Meranti       Meranti natúr       Meranti festve

Toldásmentes kivitelben rendelhető.
Délkelet-Ázsia faanyaga. A trópusi éghajlat miatt nincs évgyűrű szerkezete, mert folyamatosan növekszik. Fája a világos rózsaszínes árnyalattól a sötétvörösig terjed, ez egyben a minőségét is meghatározza (a sötétebb sűrűbb, tartósabb: Dark Red Meranti). Megmunkálása során igénybe veszi a szerszámot mésztartalma miatt. Nyitott, pórusos felületén tartós, jó felületeket lehet képezni.
Kiválóan alkalmas nyílászáró gyártásra.

Eucalyptus grandis

Eucalyptus       Eucalyptus natúr       Eucalyptus festve

Toldásmentes kivitelben rendelhető.
Előfordulási helye Dél-Amerika, fája rendkívül gyorsan növekszik, ültetvényszerűen termesztik, a kivágott egyedeket folyamatosan pótolják, ezáltal egyenletes színű és minőségű faanyag nyerhető belőle. Közepes sűrűségű, vöröses színű, finomrostú fája remekül tartja a felületkezelő anyagokat.
Kiválóan alkalmas nyílászáró gyártásra.

Hrl

  Vissza az "NG 68 Eco" oldalra

Copyright © 2022   NAGY GÉZA FAIPARI KFT   Minden jog fenntartva!
Webdesign: Gabrielsoft